Alex Kuik - kunst

Alex Kuik is geboren in Drente en woont sinds 1970 in Twente, nu meer dan twintig jaar in het dorp Vasse.

Na de studie sociale wetenschappen aan de universiteit van Groningen is hij tot aan zijn pensioen als docent verbonden geweest aan de Hogeschool Saxion.

Als hobby is hij zich bezig gaan houden met fotografie, vooral landschappen. De foto’s werden door hem zelf  ontwikkeld en afgedrukt. Veel later is hij met digitale fotografie begonnen.

Hij heeft altijd veel interesse gehad in kunst en kunstgeschiedenis en heeft vele musea in binnen- en buitenland bezocht. Gaandeweg kreeg hij de behoefte om zelf te gaan schilderen. 

Hij heeft lessen gevolgd om technische vaardigheden te leren bij de schilderschool Le Pinceau in Ootmarsum, is lid geweest van diverse schilderclubs en heeft vele keren deelgenomen aan  kunstmanifestaties en kunstmarkten.

Het liefst schilder hij met olieverf, dat vindt hij de mooiste resultaten geven. Zijn thema’s zijn vooral landschappen en stillevens, en daar gebruik hij zijn foto’s voor als inspiratie. Hij schildert een beetje in de stijl van de Haagse school, maar houdt ook wel van experimenteren, zodat er iets heel anders ontstaat.

22 juni

Locatie: Monumentale Schuur, Piksenweg 5

Expositie: 11.00 - 17.00 uur

Maak jouw eigen website met JouwWeb